“”&noscript=1” /> Válassz kék zafírt a karikagyűrűdbe! - Németh karikagyűrű

Válassz kék zafírt a karikagyűrűdbe!

BLOG
2020. december 7.

Ha valóban hosszú időn át tartós és szép karikagyűrűt szeretnétek, akkor kődíszítésnek csakis drágakövet javaslok. A legnépszerűbb variáció a gyémánt, amiből különböző méretűt, sőt színeset is tudtok választani! A gyémántok elrendezésének pedig csak a képzelet szabhat határt. Itt azonban nem áll meg a történet! Egyre gyakrabban döntötök a meseszép kék zafír mellett!

4.14ct Oval Facet Blue Sapphire

A kép forrását ITT találod.

Top 5 ok, miért válassz zafírt a karikagyűrűdbe:

1.) Ellenálló és strapabíró, hiszen a legkeményebb drágakövek közé tartozik.

2.) A kék sokféle árnyalatában elérhető, amelyek egymással vagy akár gyémánttal is kreatívan kombinálhatók.

3.) Színe hosszú idő elteltével sem változik meg, illetve nem homályosodik be.

4.) Áruk általánosságban valamivel kedvezőbb, mint a gyémánté.

5.) Erős a fényvisszaverő képességük, így még gyengébb fényben is gyönyörűen ragyognak.

A kép forrását ITT találod.

Dióhéjban a zafírról:

A korund ásványfajta egyik változata a zafír. A vegyileg tiszta korund színtelen és áttetsző, de szennyeződések hatására elszíneződhet. Vörös színű változata a rubin, kék változata a zafír, narancssárga változata a padparadsa, színtelen változata pedig a leukozafír. A kék zafír színét egyébként a vas mellett, a nagy szilárdságot biztosító titán adja. 

A korund, azaz a zafír „alapanyaga” a gyémánt utána a második legkeményebb ásvány. Emiatt tartós és ellenálló drágakő. A zafír valamivel keményebb a rubinnál, a zafírok között pedig a Srí Lankai a legkeményebb. Értéke a kék árnyalatától és annak tisztaságától, a kő méretétől, csiszolásától és minőségétől függ. 

A színtelen zafír nagyon hasonlít a gyémánthoz. Felületes összehasonlításnál, gyakorlatilag nem lehet őket megkülönböztetni. Ennek fő okai, hogy a zafírnak és a gyémántnak is erős a fénye, illetve a zafír keménysége okán a gyémánton kívül az összes többi követ karcolja.

Természetes közegben a zafírra gyakran nagy méretben és kiváló állapotban lehet rátalálni. Ott, ahol zafír található, legtöbbször előfordul rubin is, de nem egyenlő arányban. Legismertebb lelőhelyei: Sziám, Srí Lanka, USA Montana állama és Ausztrália néhány területe.

Ékszerek készítéséhez már az ókor óta használják. A történelem során a békével és a boldogsággal hozták összefüggésbe. Perzsiában például úgy hitték, hogy a kék zafír kék eget és békét hoz viselője életébe.

Kati és Zoli karikagyűrűi kék zafírokkal díszítve

Németh Karikagyűrű

Miért hallgassatok rám, ha karikagyűrűről van szó? Németh Bálint vagyok, karikagyűrű-szakértő és ékszerész. Rengeteg párnak készítettem már jegygyűrűt, általában ők ajánlanak másoknak, mert mindannyian elégedettek. Most itt az ideje, hogy a sok éves tapasztalatomat megosszam Veletek! Ha Ti is kényelmes és valóban tartós karikagyűrűre vágytok, keressetek engem, de addig is, olvassátok bátran a cikkeimet!

Legfrisebb bejegyzések

Látogassatok el a szalonomba

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

Életre keltett karikagyűrű tervek

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.