“”&noscript=1” /> Rólam - Németh karikagyűrű

Rólam

Németh Bálint vagyok, karikagyűrű szakértő, ékszerész és ékszerbecsüs, 2020-tól pedig a Nemesfémművesek és Kapcsolódó Szakmák Országos Egyesületének elnökségi tagja.

A szakmám a szenvedélyem és a hivatásom, amit számomra meghatározó és izgalmas kihívások során fedeztem fel.

Kezdetek

Gyermekkorom óta kreatív légkör vesz körül. Már egészen korán vonzottak a fémek és az alkotás lebilincselő folyamata. A művészeti szakközépben éreztem, hogy az ékszerész szakmában mindent megtalálok, ami teljessé tesz – annak ellenére, hogy tudtam, hosszú és nehéz lesz az út, amíg megvalósítom az álmaimat.

Tapasztalatom

Egy évet töltöttem Angliában, ahol több pályán kipróbáltam magam, azonban mindez csak megerősítette az eredeti elhatározásomat és ráébresztett, ékszerészként élhetek a hivatásomnak, az alkotás örömének.

Tudtam, hogy tanulnom, fejlődnöm kell, ezért hazatértem és elhivatott kezdőként, alkalmazottként helyezkedtem el egy belvárosi ékszerész műhelyében. Jó döntés volt: végérvényesen beleszerettem a szakmába és elkezdtem megtervezni, hogyan járhatnám tovább önállóan az utamat, hogyan hozhatnám létre a saját márkámat.

Ez alatt az idő alatt elsajátítottam a szakma fortélyait és számos új irány is felkeltette az érdeklődésemet. Kalandvágyó voltam és tudásra éhes: estin elvégeztem az ékszerbecsüs szakmát, amely magával hozta az antik ékszerek szeretetét.

A lendületem és elhivatottságom magas fokú önállósággal párosult, amit alkalmazottként nehezen éltem meg. Tudtam, hogy nem való számomra ez a létforma, amit igazolt az élet: kirúgtak a munkahelyemről és megéltem azt, amit a legtöbb saját vállalkozás előtt álló: az álmok és a tervek is megvannak, de nincs még elég pénz, se – esetemben – igazi műhely, ahol a szakmai jövőmet kovácsolhatnám.

Amíg kerestem az utamat, nem vesztettem szem elől a célt: egyszer megalapítom a saját márkámat, amelyek a saját módszereimnek és a saját minőségi elvárásaimnak felelnek majd – nem a futószalagnak és a tömeggyártásnak. Persze azért akadt nekem is néhány megkérdőjelezhető döntésem, bár őszintén szólva sosem bántam meg szívből igazán, hogy az első álláskeresési támogatásom teljes összegét egy aukción vásárolt, elképesztő antik gyémánt gyűrűre költöttem – amit aztán csak évek múlva tudtam eladni…

Mindenesetre úgy döntöttem, hogy elhelyezkedem az ékszerbecsüs szakmában – “közel a tűzhöz”, a terveimet tovább szőve. Nem sokkal később egy komoly, belvárosi galéria üzletvezetője lettem, ahol a napjaim a drága antik ékszerekről és tárgyakról szóltak, sokmilliós eladásokról és érdekes külföldi vásárlókról. Kalandos időszak volt, de tudtam, hogy ez csak az életem egyik állomása.

Saját márka

Továbbra is csak a saját márkám lebegett a szemem előtt. Ezzel keltem, ezzel feküdtem és minden időmet, amit csak lehetett, a saját, otthoni műhelyem fejlesztésébe fektettem. Végül felmondtam a munkahelyemen és 2016-ban elkezdtem lerakni a Németh Karikagyűrű alapköveit. Kezdetben egy antik ékszer üzletben, mindössze 4 m2-en volt saját műhelyem, egy kis raktárhelyiségben, de hajtott az érzés, hogy közel a cél. Hatalmas erőt adott, hogy 2017-ben elnyertem a Karinthy-gyűrű díj készítését, amely komoly szakmai elismerést jelent.

Ez idő tájt jött el a pillanat, amikor vettem egy nagy levegőt és egy bátor lépéssel belevágtam életem legnagyobb elhatározásába: a kis, bérelt műhelyt 2018-ban végre ÖNÁLLÓ műhelyre és saját szalonra váltottam. Ez volt életem egyik meghatározó élménye. Egy gyerekkori álom vált valóra: anyagi gondokkal küzdő, pályakezdő kis inasból egy igazi ékszerszalon tulajdonosa lettem – önerőből, kitartó munkával, sok verejték árán.

Az út azonban itt nem ér véget.

Most kezdődik csak igazán, hiszen a Németh Karikagyűrűk sok-sok elégedett vásárlónak nyújtanak életre szólóan megható pillanatokat. 

Az ő örömük az enyém is. Bízom benne, hogy nektek is segíthetek abban, hogy olyan karikagyűrűtök legyen, amelyre egy életen át büszkék lesztek.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.