“”&noscript=1” /> Miért jó, ha karcolódik a karikagyűrűd? - Németh karikagyűrű

Miért jó, ha karcolódik a karikagyűrűd?

BLOG
2021. április 26.

Azért, mert ez annak a bizonyítéka, hogy hordod. De most komolyan. Jó, ha tudod: minden ékszer karcolódik, amit használnak. Ez alól pedig a karikagyűrűk sem kivételek, sőt! Mivel a kezeteken hordjátok, még nagyobb a használatból eredő karcolások száma. Ez természetes jelenség, ne aggódjatok miatta! No, de mit tehettek azért, hogy hosszútávon mégis gyönyörűek maradjanak? Elmondom.

Az esküvő másnapján arra ébredtek, hogy ott csillog a karikagyűrű az ujjatokon. Kezdetben furcsa érzés, majd lassanként hozzászoktok, és szinte már észre se veszitek, hogy ott van. Majd egyszer csak arra lesztek figyelmesek, hogy karcos az addig hibátlan gyűrű. Ekkor nagyon megijedtek és már keresitek is a számom a névjegyzékben. Nos, álljunk meg egy pillanatra. Elmondom, mi történt.

A frissen elkészült karikagyűrűk mindig gyorsabban és látványosabban karcolódnak, amikor elkezditek hordani őket. Ez később idővel beáll, úgy mondjuk, hogy telítődik a felület. Azaz a kezdeti hirtelen karcolódás megáll, és nem lesznek további feltűnő karcok, egységes felület jön létre. A fényes gyűrűn jobban látszanak a karcok és hamarabb mattul, míg a szálcsiszolt a hordás során tulajdonképpen polírozódik és fényesebbé válik. Ez teljesen természetes. Legyetek rá büszkék, hiszen ez a házasságban eltöltött közös idő és élmények lenyomata!

Fontos, hogy ugyan a használatból eredő karcok teljesen normálisak, azonban a mély sérülések nem azok! Annak érdekében, hogy megóvjátok a karikagyűrűtöket a komolyabb sérülésektől fogadjátok meg az alábbi néhány tanácsom!

1. Vedd le a karikagyűrűt, ha gépekkel, szerszámokkal dolgozol!

Ne viseld a gyűrűt, ha barkácsolsz, szerelsz vagy éppen felújítasz. Nem tesz neki jót, hidd el.

2. Óvatosan a kozmetikumokkal, krémekkel!

Ugyan, ezek nem karcolják a felületet, de beleragadnak az apróbb vésésekbe, karcokba vagy a kövek foglalatába. Nem lesz valami esztétikus tőle a karikagyűrű…

3. Hozzátok el rendszeresen az éves garanciális felújításra!

Minden nálam készült karikagyűrűt évente egyszer ingyenesen megtisztítok és javítom a hordásból eredő felületi karcokat. Éljetek a lehetőséggel!

Ha ezekre odafigyeltek garantáltan meseszép marad a karikagyűrűtök egy életen át! Foglaljatok időpontot személyes konzultációra és minden kérdésetekre válaszolok.

Németh Karikagyűrű

Miért hallgassatok rám, ha karikagyűrűről van szó? Németh Bálint vagyok, karikagyűrű-szakértő és ékszerész. Rengeteg párnak készítettem már jegygyűrűt, általában ők ajánlanak másoknak, mert mindannyian elégedettek. Most itt az ideje, hogy a sok éves tapasztalatomat megosszam Veletek! Ha Ti is kényelmes és valóban tartós karikagyűrűre vágytok, keressetek engem, de addig is, olvassátok bátran a cikkeimet!

Legfrisebb bejegyzések

Látogassatok el a szalonomba

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

Életre keltett karikagyűrű tervek

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.