“”&noscript=1” /> Hogyan lesz egy hideg fémből melegséget árasztó, személyes kincs? - Németh karikagyűrű

Hogyan lesz egy hideg fémből melegséget árasztó, személyes kincs?

BLOG
2023. augusztus 2.

A Németh Karikagyűrű működése óta számtalan, a házasságuk előtt álló párral ismerkedtem meg és készítettem el a hozzájuk legtökéletesebben passzoló karikagyűrűket. Most a saját történetemet osztom meg veletek.

Nóri, a feleségem kezét pontosan az első évfordulónkon kértem meg Barcelonában. Meglepetés volt számára. Tudtam, hogy nem klasszikus eljegyzési gyűrűt szeretne. Az egyik alkalommal, amikor erről beszélgettünk, mesélt a nagymamája, akivel nagyon szoros viszonyt ápolt, egy gyűrűjéről. Ekkor jött az elhatározás, hogy milyen irányba induljak a kialakítást illetően. Ugyanis egy dolgot biztosan tudtam: nem egy szokványos gyűrűvel szerettem volna megkérni a kezét.

Nóri eljegyzési gyűrűje.

Minden gyűrűre úgy tekintek mint egy festővászonra. Az első lépés az a gondolat, ötlet, ami elindít a tervezés felé. Nóri eljegyzési gyűrűjének esetében a nagymama gyűrűjének a formavilágából indultam ki. Ezt gondoltam újra és töltöttem meg a személyes dolgainkkal.

A gondolatot a tervezés követte. Szerettem volna ennek a csodás együtt töltött 12 hónapnak emléket állítani. Ekkor jött az ötlet, hogy 12 részre osztom a gyűrű külső felületét és minden osztásba egy apró briliáns csiszolású gyémánt fog kerülni. Miért 12 rész?

Ennyi hónapból áll egy év, egy teljes kör. Egyszerre szimbolizálja azt az időt, amit együtt töltöttünk és egyben az idő végtelen körforgását is. Ott van benne a pillanat és az örökkévalóság is.

Az olvasztást követően a fém formálása – hengerlése – következett. Ekkor nyerte el a klasszikus féldomború profilt. A 18 karátos arany ötvözetet színarany, ezüst és réz alkotják. Ezután gyűrűvé hajlítottam, majd összeforrasztottam és méretre állítottam, hogy tökéletesen passzoljon majd a leendő feleségem gyűrűsujjára.

Ezek után következett a felület 12 részre osztása és a felületi forma kialakítása. A gyűrű felülete hasonló a mélytűzött kanapék felületéhez, amely a régi klasszikus bútorok puha kárpitmunkájára emlékeztet. Ez a forma adta az inspirációt a felülethez.

Kép forrása: Rentmydust.hu

A gyűrű felületi mintázatának kialakítása után kerültek be az előre meghatározott 12 helyre a briliáns csiszolású gyémántok. A drágaköveket Magyarország legprofibb drágakőfoglaló műhelyében – ahol a Ti gyűrűitekbe is – foglalták a gyűrűbe.

A gyűrű készen, a 12 briliáns pedig a helyén volt, de tudtam, hogy ez még csak egy gyűrű. Hiszen az igazi ékszernek lelke van. Ezt pedig a következő lépésben adtam meg neki.

Nóri kedvenc költője József Attila. Nagyon szereti a világlátását és stílusát. Mindig is csodáltam a feleségemet, hogy milyen más szemmel néz a melankolikus dolgokra. Ő az elmúlásban is az életet és a szépséget látja. Ez hozzáállása a világhoz a mai napig lenyűgöz. Nagyon jókat szoktam mosolyogni, amikor egy számomra szomorú témájú festmény előtt elidőzik és azt, mondja, milyen szép.

A lánykérést követően meghatódva Nórival.

Tudtam, hogy az Ő gyűrűjének életre hívásához József Attilát kell megidéznem. Van egy verse, a Nagy ajándékok tora, amelynek egy sora az egész folyamat közben ott motoszkált a fejemben. Az egész vers gyönyörűen passzol a lánykéréshez és egy igazi párkapcsolathoz is. Ezért is lett ez a bizonyos sor számomra egy hitvallás is egyben.

Ha tested fázik, lelkem Rád adom

Szerettem volna még személyesebbé tenni az ékszert, így a verssor a saját kézírásommal került a gyűrű belsejébe. A kézírások gravírozása precíz munkát igényel. Arra a gravírozó mesterre bíztam ezt a feladatot, akivel évek óta szoros együttműködésben dolgozom együtt. A Ti gyűrűitek belső vésései is nála készülnek, a legtökéletesebb minőségben. Ez az a varázslatos pillanat, amikor a karikagyűrűkből valódi ékszer lesz.

József Attila Nagy ajándék tora című versének egy sora a saját kézírásommal.

Nóri kezét egy barcelonai parkban kértem meg. A lánykérés varázslatos pillanat volt mindkettőnk számára. Ezt pedig végig kísérte egy sirály csapat is, ami nem meglepő nálam és a Németh Karikagyűrű márkánál. A madarak szeretete és jelenléte az életemben meghatározó jelentőséggel bírnak. Barcelona pedig tele van zöld barátpapagájokkal.

A város gazdag művészete, építészete és pezsgése már így is lenyűgözött minket, az egzotikus madarak jelenlététől pedig még jobban beleszerettünk a városba.

Barcelonában mindkettőnk számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy csodás új fejezet vár ránk és most már együtt.

Németh Karikagyűrű

Miért hallgassatok rám, ha karikagyűrűről van szó? Németh Bálint vagyok, karikagyűrű-szakértő és ékszerész. Rengeteg párnak készítettem már jegygyűrűt, általában ők ajánlanak másoknak, mert mindannyian elégedettek. Most itt az ideje, hogy a sok éves tapasztalatomat megosszam Veletek! Ha Ti is kényelmes és valóban tartós karikagyűrűre vágytok, keressetek engem, de addig is, olvassátok bátran a cikkeimet!

Legfrisebb bejegyzések

Látogassatok el a szalonomba

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

Életre keltett karikagyűrű tervek

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.