“”&noscript=1” /> Hogyan csökkentsétek a karikagyűrűtök árát? Törtarannyal - Németh karikagyűrű

Hogyan csökkentsétek a karikagyűrűtök árát? Törtarannyal

BLOG
2021. január 10.

Sok a kiadás az esküvő körül? Igyekeztek spórolni ott, ahol tudtok? Egyáltalán nem ciki, sőt! Nem vagytok egyedül! Mindig azt mondom, hogy idővel nem az fog számítani, hogy milyen torta vagy zenekar volt az esküvőn, hanem a hosszú távú dolgok. A karikagyűrűket évekig hordani fogjátok nap mint nap, ezért fontos, hogy jó minőségűek, szerethetőek és kényelmesek legyenek. Hosszú távon rosszabbul jártok, ha azzal akartok spórolni, hogy nem megbízható helyről vásároltok gyűrűket... Ne aggódjatok azonban, van megoldás! Csökkentsétek az árat törtarannyal!

Mi az a törtarany? Tisztázzuk gyorsan: minden ékszer (vagy egyéb arany tárgy), amit már nem szeretnénk vagy nem tudunk ékszerként értékesíteni. Ha van otthon olyan használt, nem hordott, megunt vagy sérült arany ékszeretek, amitől szívesen megválnátok, hozzátok el a konzultációra! Én mindig az aktuális világpiaci árat ajánlom az aranyért!

Mi a menete a használt ékszer beszámításának?

1.   Hozzátok el a konzultációra, ahol megvizsgálom a szóban forgó ékszert, ékszereket.

2.   Kiszámolom a hozott arany értékét, amit mindig az aktuális világpiaci ár határoz meg. Ezt természetesen nem kell azonnal elfogadnotok, ha szívesen körülnéznétek, hogy máshol mennyit ér az adott darab, tegyétek meg mindenképpen!

3.   Ha megegyezünk, beveszem az ékszert és a karikagyűrűtök árából levonom az értékét. Ezzel hatékonyan tudtok spórolni, anélkül, hogy le kellene adnotok a gyűrűk minőségéből.

Fontos tudnotok, hogy az ékszerek sohasem színaranyból készülnek. Ennek az az oka, hogy az arany önmagában egy nagyon puha és sérülékeny fém. Hogy hordható legyen, ellenállóbb anyagokkal kell ötvözni. Pl. ezüst, réz, stb. 

Tehát azzal az ékszerrel, amit törtaranyként átveszek Tőletek, még sok-sok munka van. Az ötvözetből ki kell nyerni ugyanis a színarany-tartalmat. Ez nagyon magas hőfokon történő olvasztással lehetséges. Csak ezt követően tudjuk az aranyat újra felhasználni ékszerek elkészítéséhez.

Néhány gyakran felmerülő kérdés:

  • Számít-e hogy más színű aranyból van a hozott ékszer, mint amilyen karikagyűrűt szeretnénk? 

Nem! Két okból sem. Az egyik, hogy maga a színarany sárgás árnyalatú. Attól függ az arany ékszerek színe, hogy milyen fémekkel ötvözik. A fehér árnyalatút ezüstös, szürkés fémekkel, míg a rozé színűt vörösesekkel ötvözik. Mivel újrafelhasználás előtt, az ötvözőanyagok eltávolításra kerülnek, teljesen mindegy az ékszer színe. A másik ok, amiért nem számít: nem a hozott ékszerből kinyert aranyból készül majd a gyűrűtök. A törtaranyat csak később használom fel, hiszen nagyon elnyújtaná a karikagyűrűk elkészülésének idejét.

  • Drágakövekkel, ásványokkal, cirkóniával, stb. díszített ékszert is beszámítasz?

Természetesen! Minden esetben megvizsgálom az ékszerben található köveket. Ha értékes, természetesen megtérítem az árát. Ha kvázi értéktelen – például üveg, plasztik vagy egyéb – , akkor felesleges foglalkozni vele.

  • Nem baj, ha máshol is megkérdezzük, hogy mennyiért vennék be a törtaranyat?

Nem, dehogy baj. Én mindig az aktuális világpiaci áron számítom be az aranyat. Ez egy hivatalosan meghatározott összeg per gramm, amire Ti is bármikor rákereshettek az interneten. A tájékozódás jó dolog, az élet minden területén, főleg ha az anyagiakról van szó. Kérdezzetek körbe nyugodtan több helyen, de szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy nagyon sok a csaló. Gyakran jönnek hozzám azzal, hogy eladták valahol a használt ékszereiket és átverték őket… Legyetek résen, kérlek!

Exkluzív lehetőség!

Szeretnéd, ha egy számodra valamiért sokat jelentő ékszer aranytartalmának felhasználásával készülne el a karikagyűrűd? Pl. Nagymamád medálját olvasztanád be szeretetből, tiszteletből a gyűrűdbe? Vagy újraházasodtok, hogy megerősítsétek eskütöket, és a korábbi karikagyűrű aranytartalmát szeretnétek viszont látni az újban? Nálam erre is van lehetőség! Tudnotok kell azonban, hogy ez egy idő- és költségigényes eljárás. Emiatt drágábbak lesznek a karikagyűrűk és tovább tart az elkészítésük. Viszont igazán különleges ékszerek készülhetnek így! Ne féljetek belevágni!

Ha további kérdésetek adódna a törtarany beszámítással kapcsolatban, keressetek telefonon: +36204366591. 😉

Németh Karikagyűrű

Miért hallgassatok rám, ha karikagyűrűről van szó? Németh Bálint vagyok, karikagyűrű-szakértő és ékszerész. Rengeteg párnak készítettem már jegygyűrűt, általában ők ajánlanak másoknak, mert mindannyian elégedettek. Most itt az ideje, hogy a sok éves tapasztalatomat megosszam Veletek! Ha Ti is kényelmes és valóban tartós karikagyűrűre vágytok, keressetek engem, de addig is, olvassátok bátran a cikkeimet!

Legfrisebb bejegyzések

Látogassatok el a szalonomba

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

Életre keltett karikagyűrű tervek

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.