“”&noscript=1” /> Gyűrűmesék - Szende és Kálmán - Németh karikagyűrű

Gyűrűmesék – Szende és Kálmán

BLOG
2024. február 13.

Szende és Kálmán karikagyűrűi 25 évnyi szerelemről mesélnek. Ismerkedjetek meg a magával ragadó és szívet melengető belső részletekkel!

Milyen alkalomra készültek a gyűrűk?

A fehér arany karikagyűrűket házasságunk 25. évfordulójára készíttettük.

Határozott elképzeléseitek voltak a karikagyűrűitekről?

Már jóval a házassági évfordulónk előtt megfogalmazódott bennünk, hogy hagyományos, karakteres, nem hivalkodó gyűrűket akarunk egymás ujjára húzni majd házasságunk 25. évfordulóján.

Honnan inspirálódtatok?

Székelyföldön születtünk mindketten, aztán a sors úgy hozta, hogy nem magyar környezetben, hanem Bukarestben élünk. Igy adottak voltak a bukaresti népszerű márkás ékszerboltok és ezek kínálatát nézegettük több alkalommal kettesben.

Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy nekünk az igazi örömet a személyre szabott karikagyűrűk nyújtanák. Ezért aztán eldöntöttük, hogy aranyművesnél fogunk készíttetni magunknak egy pár karikagyűrűt.

Tovább fokoztuk a tervet és megszületett a gondolat, hogy akkor magyar környezetben készíttessünk egyedi, személyre szabott gyűrűket erre a nemes alkalomra. Olyanokat, amelyeknek lelke van.

A feleségemmel kezdtük böngészni a budapesti aranyművesek honlapját. Hosszasan mérlegeltük, hogy melyik lenne a mi izlésünknek megfelelő gyűrű, aztán feleségem talált egy olyan modellt, amelyik úgy tűnt, hogy megfelel az általunk megfogalmazott értékrendnek. És ez a Duna modell volt, amelyiket Bálint honlapján fedezett fel a feleségem.

Miért fehér aranyat választottatok?

Ezüst lakodalmunkra készültünk, így adott volt az ezüst szín. És ezüst helyett választásunk a nemesebb fémre, a fehér aranyra, esett.

Hol találkoztatok a belső véséses díszítéssel?

Szüleim az 1969-ben tartott esküvőjük alkalmával egymás nevét a karikagyűrűjükbe vésették. Igy már kisgyerekként alkalmam volt megismerni a gyűrűk belső vésését, ugyanis szüleim több alkalommal is büszkén mutatták nekem a karikagyűrűjük belső falán látható gyönyörű díszítéseket.

Így már eleve szerettünk volna a gyűrűink belsejébe elrejteni egy – a házasságunkat jellemző – idézetet.

Miért pont erre az idézetre esett a választás?

Több idézetet is mérlegeltünk, amíg 2023. év januárjában a Háromszék napilapban nem olvastunk a jelmez- és díszlettervező kovásznai Deák művész házaspár közös kiállításáról.

Deák Ferenc Loránd kézdivásárhelyi műkritikus méltatta Deák M. Ria és Deák Barna életművét és megjegyezte, hogy a kovásznai művész házaspár kapcsán Kányádi Sándor Két nyárfa című verse jut eszébe – „Én sem volnék, ha nem volnál, / ha te hozzám nem hajolnál, / te sem volnál, ha nem volnék, / ha én hozzád nem hajolnék”. Mondta, hogy ezt a szimbiózist látja kettejük házasságában.

Nagyon megtetszett ez a gondolat, hiszen ez a mi házasságunkat is tökéletesen jellemzi. Ezért aztán Kányádi Sándornak ebből a gyönyörű, Két nyárfa című, verséből származik az idézet, ami a karikagyűrűink belső falát ékesíti.

Mit jelent Nektek ez az idézet?

Ez az idézet számunkra az összetartozást, a kettőnk közötti szoros kapcsolatot, a kölcsönös tiszteletet jelenti.

Figyeld a posztjaimat, hamarosan újabb,

izgalmas pár beszámolóját olvashatod az oldalamon!

Ha pedig esküvő előtt állsz, kérj időpontot személyes tanácsadásra: időpontfoglalás.

Németh Karikagyűrű

Miért hallgassatok rám, ha karikagyűrűről van szó? Németh Bálint vagyok, karikagyűrű-szakértő és ékszerész. Rengeteg párnak készítettem már jegygyűrűt, általában ők ajánlanak másoknak, mert mindannyian elégedettek. Most itt az ideje, hogy a sok éves tapasztalatomat megosszam Veletek! Ha Ti is kényelmes és valóban tartós karikagyűrűre vágytok, keressetek engem, de addig is, olvassátok bátran a cikkeimet!

Legfrisebb bejegyzések

Látogassatok el a szalonomba

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

Életre keltett karikagyűrű tervek

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.