“”&noscript=1” /> Gyűrűmesék - Bori és Tamás - Németh karikagyűrű

Gyűrűmesék – Bori és Tamás

BLOG
2023. december 7.

Hogyan jelenhet meg a művészet iránti szenvedély egy gyűrűn és mit jelentenek a színes gyémántok? Legújabb gyűrűmesénkben az alkalmazott művész, Bori és a mérnök informatikus, Tomi történetével ismerkedhetsz meg.

Jellemezd 3 szóval a karikagyűrűket!

Ellentétes, egyedi, önazonos.

Ha a gyűrűitek mesélni tudnának, mi lenne a kedvenc sztorijuk?

Az első alkalom, amikor mi, gyűrűk a szerelmet sugároztuk a viselőinknek és megerősítettük bennük, hogy jó döntés volt, az az esküvő napján volt, este 11 környékén, amikor a vőlegény már nem tudott magáról és a padon “aludt”, majd hajnalban már a szálláson 100 veszekedésen és hisztin túl esve egyik feküdt az ágyban, a másik meg sminket lemosva állt és töprengett a nap eseményein és végül minket nézve eldöntötte, hogy ezek a völgyek, amiket meg kell élni és, amit lát, vagyis az ígéretet azt egy életre hozta meg. Na, hát ez a kedvenc sztorink, mert igaz és a völgy, az völgy és a fogadalom is meseszép volt és a gazdáink büszkén csókolgattak a templomban, de itt ért be igazán az ígéret.

Mivel tettük egyedivé a gyűrűiteket?

A férjemé fehérarany, de nincs kezelve, tehát nem az a szokásos hideg fehérarany, amit megszokhattunk, ettől már nem egy szimpla karikagyűrűről van szó, hanem valami finom, izgisről, illetve az egyedi kézzel írt gravír került bele mindkettőbe, amivel biztos nem felejtjük el a másik nevét és az esküvő dátumát. A másikban a gyémánt kövektől vált egészen egyedivé. A kövek WCMYK (white, mint a papír, cián, magenta, yellow, black) sorrendben vannak belefoglalva, ami a nyomtatáshoz használt színeknek megfelelően kerültek bele, ezzel vált egyedivé és önazonossá.

Külön izgalom volt a kövek beszerzése, mert a magenta gyémánt formájában inkább baba rózsaszín, zafír meg nem a legjobb hosszútávon és a sort is megbontja…szóval Bálintnak meggyűlt vele a gondja, mire meglelte az igazit, de sikerült. Amiért én ehhez a kompozícióhoz ragaszkodtam az azért volt, mert szerettem volna életem egyik nagy értelmét a művészet iránti rajongásomat visszatükrözni, hiszen ha a mindennapjaim részévé válik a gyűrű, akkor nem feltétlen kell, hogy csak egy jelentőséggel bírjon, a páromat se csak azért szeretem, mert viszont szeret.

Végzettségeimet tekintve fotográfus és Média Design mester diplomával rendelkezem, illetve grafikusként meg instruktorként dolgozom egy kerámia stúdióban. Tehát művész lelkem van, ami megköveteli, hogy ne csak szép, de különleges is legyen, amit viselek. Bálintnak köszönhetően szerintem elmondhatom, hogy a miénk a legszebb gyűrű, természetesen. Végig nagy gondot fordított ránk, hogy először is ne a divatnak hódoljunk be, mindennapokban viselhető és kényelmes legyen, de mindeközben meghagyta a teret arra, hogy minket tükrözzön és 1-1,5 óra alatt már egy kész tervvel rukkolt elő, ami azóta is töretlen sikert aratott. Abszolút tükröz minket és kapcsolatunkat, amíg a páromé markáns, széles, letisztult és egyszerű, mint Ő is, aki mérnök informatikus és mindig a legrövidebb megoldáson töri a fejét nap, mint nap a bináris nyelvben matatva, amit kevés halandó ért. Addig az enyém finom, lekerekített rózsaarany tele tarka színnel.


Mind a kettőnké a maga módján kreatív, ami ránk is jellemző, bár nagyon más úton, de egy cél felé haladunk és jól kiegészítjük egymást, amúgy meg mindkettő kerek.

Voltatok nászúton? Ha igen, mi volt a legvarázslatosabb részlet belőle?

A nászút egy kocsis túra volt észak és közép Olaszország területén. Nehéz röviden összefoglalni, mert annyi helyen annyi mindent láttunk, hogy igyekszem rövidre fogni. Ha rá kell vágni, akkor Fabriano múzeum, ahonnan a Fabriano márkájú merített művész papír gyártása elindult, ezt a helyet említenénk meg.
A szentimentálisabb emlék, az pedig, hogy a közepe felé a hétnek rájöttünk, hogy nekünk “haza” is kell mennünk, Ca’Savio-ba. Treportiban a világítótoronynál történt a lánykérés tavaly, ezért is fontos nekünk ez a helyszín (itt készült a kép).

Szóval az utolsó esténket átfoglaltuk Ca’vallino-ba és bejártunk mindent. (Tomi így 3x-ra járt már itt, én meg 24 évem alatt 26x biztosan, szóval ismerem, mint a tenyerem a környéket.) Jó volt házasként azon a parton végig menni, ahonnan tavaly elkezdődött az út a jegyességtől egészen idáig a nászútig, szép keretet adtunk ennek az egésznek.

Írd le, milyen számotokra egy tökéletes közös nap!

Semmi extra. Az a nap tökéletes nekünk, ha nem veszünk össze és békében vagyunk. Nagyon pesszimistának hangzik, de mi olyan “olasz temperamentummal” vagyunk egymás iránt.

Hogyan vidítjátok fel egymást?

Öleléssel és odafigyeléssel, kicsit később valami finom étellel.

Miért vagy hálás a párodnak?

Tomi: Hogy létezik.
Bori: Hogy minden jót meglát bennem és önbizalmat ad, illetve mindennemű informatikai problémamegoldó képessége miatt és a türelme miatt vagyok én annyira hálás érte.

Mikor éreztétek először, hogy össze akartok házasodni egymással?

Fogalmunk sincs, mi már az első 1-2 beszélgetésnél megejtettük, hogy ki, mit szeretne elérni mind karrier, mind párkapcsolati szinten. Ez egy döntés, szóval mi erre építkeztünk már a legelejétől többek között.

Mi az a 3 kompromisszum, amit a párodért hoztál?

Tomi: palacsinta recept (inzulinrezisztencia miatt egészségesebbet kell enni, cukor nélkül mandula tejjel), F1 nézésének lemondása, ha nem jelentem be időben, hogy mikor lesz,  a vezetést meg kell osztani.
Bori: Takarítás mánia takarékra tétele, F1 mindenek előtt, a vezetést meg kell osztani.

Mik a mi kapcsolatotok bástyái?

Őszinteség

Mi az a 3 legfontosabb életcélotok, amit kitűztetek magatok elé?

Ház, gyerek, MX 5

Mit jelent számotokra a házasság?

Egy életre szóló elköteleződés, egy cinkostárs. Valaki, aki szintén megfogadta, hogy elvisel egy életen át és fordítva.

Figyeld a posztjaimat, hamarosan újabb, izgalmas pár beszámolóját olvashatod az oldalamon!

Ha pedig esküvő előtt állsz, kérj időpontot személyes tanácsadásra: időpontfoglalás.

Németh Karikagyűrű

Miért hallgassatok rám, ha karikagyűrűről van szó? Németh Bálint vagyok, karikagyűrű-szakértő és ékszerész. Rengeteg párnak készítettem már jegygyűrűt, általában ők ajánlanak másoknak, mert mindannyian elégedettek. Most itt az ideje, hogy a sok éves tapasztalatomat megosszam Veletek! Ha Ti is kényelmes és valóban tartós karikagyűrűre vágytok, keressetek engem, de addig is, olvassátok bátran a cikkeimet!

Legfrisebb bejegyzések

Látogassatok el a szalonomba

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

Életre keltett karikagyűrű tervek

Foglaljatok időpontot a személyre szabott kiszolgálásért

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az adatkezelési tájékoztató megtekintése.